Nowoczesne Viennoiserie z Antonio Bachour – relacja ze szkolenia Masterclass w SEMPRE GROUP

Antonio Bachour Sztuka Viennoserie w Polsce.jpg

Nowoczesne Viennoiserie, czyli sztuka tworzenia wyrafinowanych wypieków maślanych, zdobywa coraz większą popularność również w Polsce. Klasyczne croissanty, brioche czy pain suisse zyskują nową odsłonę dzięki nowoczesnym technikom, doskonałym surowcom i mistrzowskiej precyzji. SEMPRE GROUP, jako lider w kompleksowym zaopatrzeniu cukierni i piekarni, promuje rozwój tej kategorii poprzez edukację, innowacje i współpracę z najlepszymi ekspertami z całego świata.

Ekskluzywne warsztaty MasterClass z Antonio Bachour

19 marca 2025 roku w naszej siedzibie – SEMPRE WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS – odbyło się wyjątkowe szkolenie MasterClass prowadzone przez Antonio Bachoura, jedną z najbardziej cenionych postaci w świecie cukiernictwa. Bachour to laureat prestiżowych tytułów "Najlepszego Cukiernika Świata" w latach 2018, 2019 i 2022 oraz zdobywca tytułu "Innowatora Cukiernictwa 2024". Jako Globalny Ambasador marki Le Sinfonie, poprowadził w Polsce ekskluzywne warsztaty dla profesjonalistów.

Szkolenie, zorganizowane we współpracy z włoską marką Le Sinfonie należącą do Agugiaro & Figna, poświęcone było tworzeniu croissantów w autorskiej odsłonie Antonio Bachoura. Uczestnicy mieli możliwość obserwowania technik laminowania ciasta, pracy z fermentacją oraz dekorowania wypieków w stylu haute pâtisserie.

mąki cukiernicze Le Sinfonia.jpg

Le Sinfonie – mąka klasy premium w ofercie SEMPRE GROUP

Marka Le Sinfonie to esencja włoskiej jakości i innowacyjnego podejścia do rzemiosła cukierniczego. W Polsce wyłącznym dystrybutorem tej mąki jest SEMPRE GROUP – firma, która od lat konsekwentnie wprowadza na nasz rynek najlepsze rozwiązania dla profesjonalistów. Dzięki ścisłej współpracy z Agugiaro & Figna, dostarczamy surowce, które do tej pory były dostępne wyłącznie dla wybranych mistrzów cukiernictwa na świecie.

Agugiaro & Figna to renomowany włoski producent, którego tradycje młynarskie sięgają kilku pokoleń. Oprócz Le Sinfonie marka znana jest również z kultowej mąki Le 5 Stagioni, dedykowanej pizzeriom. Obecnie firma koncentruje swoje działania na rynku cukierniczym, współpracując z międzynarodowymi instytucjami i szkołami kulinarnymi.

SEMPRE GROUP – Twoje centrum wiedzy i inspiracji cukierniczej

Szkolenie z Antonio Bachour to przykład działań edukacyjnych SEMPRE GROUP, które mają na celu inspirowanie, wspieranie i rozwój cukiernictwa i piekarstwa w Polsce. W naszej akademii regularnie odbywają się szkolenia otwarte i zamknięte, dzięki którym specjaliści mogą poznawać nowe techniki, produkty i światowe trendy.

szkolenie masterclass antonio bachour sempre group.jpg

Poznaj świat SEMPRE GROUP i rozwijaj swój warsztat

Nasza firma to więcej niż dystrybutor – to partner w rozwoju każdego profesjonalisty. Zapewniamy najwyższej jakości surowce, nowoczesne technologie, doradztwo i edukację.

Śledź naszą działalność, aby być na bieżąco z wydarzeniami, produktami i inspiracjami ze świata cukiernictwa i piekarstwa. Wspólnie budujmy przyszłość nowoczesnego rzemiosła cukierniczego w Polsce.

Sempre Group Sp. z o.o. Biuro handlowe: tel. + 48 668 884 166 | sempre@sempreinfo.pl
www.sempreinfo.pl | Sklep on-line www.cukieteria.pl |Akademia Cukiernicza www.wapas.pl 

Viennoserie MasterClass Le Sinfonie.jpg