Sweet_aktualnosci_3256.jpg

Otwórz Własną Lodziarnię, Cukiernię, Kawiarnię z Naszym Know-How!

Marzysz o prowadzeniu własnej lodziarni lub cukierni? Chcesz stać się częścią świata rzemieślniczych lodów? Przyjdź na nasze Wydarzenia Specjalne podczas Warsaw Sweet Tech i spełnij swoje marzenie z pomocą naszych ekspertów!

To doskonała okazja, aby spotkać się z naszymi przedstawicielami oraz specjalistami, którzy z przyjemnością odpowiedzą na wszelkie pytania związane z produkcja lodów rzemieślniczych i wypieków cukierniczych.
Przygotowaliśmy dla Państwa szereg pokazów, w tym prezentacje dotyczące podstaw produkcji lodów, tajników wypieków cukierniczych oraz kompozycji napojów i doboru sprzętu, w tym ekspresów do kawy.
Zachęcamy do zapoznania się z pełnym programem wydarzeń, które odbędą się przez trzy dni targowe.
Do zobaczenia na naszym stoisku.
HALA C Stoisko C1.02

Harmonogram wydarzeń i pokazów:

11.00 - 11.30 Prezentacja firmy Monin - przedstawienie wachlarza możliwości kompozycji z użyciem produktów MONIN poprzez zaprezentowanie ich wykorzystania w różnorodnych recepturach do kawy, drinków, lemoniad, mocktajli. Szkolenie poprowadzi jeden z Ambasadorów Marki.
11.45 - 13.45 Szkolenia cukiernicze według dni:

  • 17.09 - Słodkie Wypieki Włoskie z Lesia Moroz- Laureatka drugiego miejsca w Mistrzostwach Polski na Praline, Debic Pastry Cup. Trener w Warsaw Academy Pastry Arts.
  • 18.09 - Francuskie Wypieki z Igorem Zaritskim - szefem akademii Warsaw Academy of Pastry Arts, Superfinalista World Chocolate Masters 2022
  • 19.09 - Nowoczesne cukiernictwo z Krystianem Sak - wielokrotny laureat pierwszych miejsc w prestiżowych konkursach takich jak Worldskills Poland, Expo Sweet, Mistrzostwa Polski na Praline, Debic Pastry Cup. Trener w Warsaw Academy Pastry Arts.

14.00 - 14.30 Prezentacja ekspresów do kawy - jak dobrać odpowiedni ekspres, różnice w sposobach parzenia kawy. Szkolenie poprowadzi Janusz Leszkiewicz z firmy MK KOMI
14.45 - 15.45 Szkolenie Lodowe - Poznaj tajniki rzemieślniczej metody produkcji, dobierania surowców, przechowywania i sprzedaży. Omowienie zagadnien procesów produkcji, degustacja. Szkolenie poprowadzą oświadczenie technolodzy Sempre Group.
16.00 - 16.30 Monin Prezentacja firmy - przedstawienie wachlarza możliwości kompozycji z użyciem produktów MONIN poprzez zaprezentowanie ich wykorzystania w różnorodnych recepturach do kawy, drinków, lemoniad, mocktajli. Szkolenie poprowadzi jeden z Ambasadorów Marki.
16.30 - 17.00 Prezentacja ekspresów do kawy - jak dobrać odpowiedni ekspres, różnice w sposobach parzenia kawy. Szkolenie poprowadzi Janusz Leszkiewicz z firmy MK KOMI