Napisali o Nas:
Jako jedna z najdynamiczniej rozwijających się firm w branży zaopatrzenia dla cukiernictwa i lodziarstwa, Grupa Sempre wielokrotnie pojawiała się w czołowej prasie branżowej. O Nas, naszej ofercie, o cukiernictwie i lodach rzemieślniczych, możecie przeczytać poniżej.
W Piekarni i W Cukierni Maj - Czerwiec 2019
Światowe trendy w cukiernictwie szukają inspiracji blisko natury. Tym razem skupimy się na owocach, które zainspirowały największych producentów silikonowych form do pieczenia i kreatywnego tworzenia deserów.
Desery w kształcie owoców na tartach. A dokładnie jeden wybrany jest tematem artykułu w miesięczniku W Pierakni i W Cukierni. Dowiecie się jak przygotować Cytrynę na tarcie.
Mistrz Branży - kwiecień 2019
W Piekarni i W Cukierni - kwiecień 2019
Mistrz Branży - marzec 2019
Przegląd Piekarski i Cukierniczy - styczeń 2017
Mistrz Branży - wrzesień 2016
Przegląd Piekarski i Cukierniczy - styczeń 2017
Deklaracja dot. Jakości produktów Pernigotti dostarczanych do Sempre Group - kwiecień 2016
Mistrz Branży - kwiecień 2016
ABC Restauracji - lipiec 2015
Przegląd Piekarski i Cukierniczy - Lipiec 2015
„W tym roku minęło pięć lat działalności znanej na rynku cukierniczo-lodziarskim polskiej firmy SEMPRE. To okazja, by porozmawiać z jej Prezesem, Sławomirem Szewczykiem o tym, co było, jak jest i czego się spodziewać w przyszłości..."
W drugiej części publikacje prezentujemy przepisy na które warto zwrócić uwagę.
Mistrz Branży - maj / czerwiec 2015
W tym numerze znajdziecie wspaniały przepis na Torcik autorstwa mistrza cukiernictwa:
Aleksandra Zwieryńczyka:
„Ta propozycja świetnie sprawdzi się w cukierniach, kawiarniach i restauracjach ceniących sobie doskonały smak i przywiązujących wagę do wysokiej jakości naturalnych surowców. Torcik można przygotować w różnych wariantach smakowych..."
Bake and Sweet - kwiecień 2015
W numerze o tym czy hitem 2015 r. na świecie będą lody wegańskie? (...) oraz o Firmie Sempre:
„Warto pamiętać, że Sempre to jednak nie tylko dystrybutor surowców dla lodziarzy i cukierników, ale też rma, która za cel postawiła sobie doradzanie rzemieślnikom i ich szkolenie podczas licznych warsztatów prowadzonych przez wyspecjalizowanych technologów..."
W drugiej częście przepis na Owoce leśne w kawie.
Lody Inspiracje 2015 - wydawnictwo Elamed Media Group
W Piekarni Cukierni - Świat Lodów, magazyn 2015
Mistrz Branży - luty 2015
„Przekraczając próg sklepu Sempre wkraczamy do słodkiego świata wypieków, w którym półki sklepowe pełne są cukrowych wyrobów czy akcesoriów do wykonywania ciast, ciasteczek, tortów, lodów i innych słodkich produktów. Każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie. Współpracujemy z wieloma doświadczonymi firmami – zarówno w Polsce, jak i za granicą..."